Wie is

Janine

Janine van Hees is moeder van 3 kinderen en heeft een achtergrond als theater en dansdocent.

Als theater en dansdocent leert zij kinderen om over hun gêne heen te stappen en zich te uiten. Door veiligheid te creëren in de groep en te kijken naar wat de blokkades zijn, lukt het haar om de kinderen zich comfortabel te laten voelen in zichzelf. Dit aspect van het lesgeven gaf haar zoveel voldoening, dat ze een aantal jaar geleden besloten heeft zich op dat vlak verder te specialiseren. Om ook volwassenen te kunnen helpen bij het ontwikkelen van zichzelf.

In haar zoektocht om zichzelf verder te ontwikkelen stuitte ze op Voice Dialogue. Ze besloot zelf deel te nemen. Eén jaarprogramma werden er twee, maar het liet haar niet los. Ze maakte zoveel groei door, zowel als persoon, maar ook als coach, dat ze dacht ‘hier wil ik andere mensen ook mee helpen!’ Voice Dialogue werd voor haar dé manier om tot de kern te komen bij mensen en een echte verandering in mensen te brengen.

Ze volgde trainingen om docenten op te leiden van mentor tot coach en hield zich naast het lesgeven bezig met het begeleiden van.

Ik en mijn ikken

“Op de MU-opleiding ging een wereld voor me open in de verschillende ‘ikken’ die ik in me heb. Ik ontdekte waarom ik sommige dingen doe, waarom ik tegen bepaalde obstakels bleef aanlopen. In plaats van me te verzetten tegen de ‘ikken’ die me onzeker maakten of in de weg zaten, leerde ik ze te koesteren. Ze dienen namelijk allemaal eenzelfde doel; mij beschermen. Toen ik tot dat inzicht kwam, wist ik dat ik meer mensen tot dit inzicht wilde brengen.”

Na haar opleiding aan het ITP (Instituut voor transformatie Psychologie) ging zij aan de slag als Voice Dialogue coach. Ze helpt niet alleen mensen in het vinden naar zichzelf, maar leidt ook mentoren op tot coaches en coaches tot Voice Dialogue coaches.

“Hedendaags mentorschap is al coachend leerlingen tot inzicht brengen, zo vinden zij het antwoord in zichzelf.”

Janine van Hees

Onze Waarden

Wij geloven in het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving waarin je je kwetsbaar en begrepen voelt.
Empathie
Onze aanpak is transparant en eerlijk, met respect voor jouw grenzen en tempo.
Integriteit
We stimuleren voortdurende persoonlijke en professionele ontwikkeling door middel van inzicht en actie.
Groei
We erkennen en waarderen de unieke ervaringen en perspectieven van ieder individu.
Diversiteit

In essentie ben je helemaal goed zoals je bent

Voice Dialogue

Zelfontdekking

Voice Dialogue helpt je om verschillende aspecten van je persoonlijkheid te verkennen en te begrijpen.

Innerlijke Dialoog

Het faciliteert gesprekken met je innerlijke 'ikken', waardoor je diepere inzichten krijgt.

Bewuste Keuzes

Door bewustwording leer je betere en weloverwogen keuzes te maken in je leven.

Transformatie

Deze methode leidt vaak tot blijvende veranderingen en verbeterde zelfbeheersing.

Wat is Voice Dialogue?

Voice Dialogue is een innovatieve coachingmethode ontwikkeld door Hal en Sidra Stone. Het is een niet-oordelende benadering die individuen helpt om in contact te komen met de verschillende aspecten van hun persoonlijkheid. Deze methode bevordert zelfbewustzijn en persoonlijke groei door middel van gesprekken met de verschillende ‘ikken’ die in iedereen aanwezig zijn.

De psychologie van de ikken.

Het Amerikaanse echtpaar Hal en Sidra Stone zijn de grondleggers van deze manier van werken. Een methode waarbij je niet op zoek gaat naar wat er ‘fout’ is en verbeterd moet worden, maar naar wat en hoe het ís. In essentie ben je helemaal goed zoals je bent.

Voice Dialogue gaat uit van het idee dat je als mens uit verschillende delen (subpersonen) bestaat. Deze subpersonen kijken allemaal op een andere manier en met andere ogen naar de wereld. Al deze delen hebben hun eigen gedachtes, manier van doen, emoties en uitingen. Onbewust reageren we vanuit deze verschillende subpersonen. We hebben het idee dat we alle vrijheid hebben om te denken en te beslissen, maar in werkelijkheid worden onze keuzes bepaald de “ikken” in ons die het hoogste woord voeren. 

De zogenaamde primaire subpersonen. Zij bepalen voornamelijk ons gedrag en daarmee hoe anderen mensen ons zien. Voor ieder mens zijn deze primaire subpersonen anders en alleen jij kent ze als geen ander. Veel mensen hebben bijvoorbeeld een hele sterke interne criticus, een drammer, een pleaser, een perfectionist of een pusher ontwikkeld. Deze zitten regelmatig aan het stuur en vanuit deze subpersonen worden de beslissingen genomen en kijken we naar de wereld. De tegenovergestelde subpersonen zijn helemaal naar de achtergrond verdwenen en zijn delen geworden die we niet meer denken te kennen. Maar ze zijn er wel. En de kunst is om ze allemaal in kaart te brengen en diegenen aan het stuur te laten die jou het beste dienen.

Picture 4

Niet Compromitteren, Maar Actie Ondernemen.

Waarom bij Janine?

Bij Janine van Hees Coaching begrijpen we dat het kiezen van de juiste coach een cruciale beslissing is voor je persoonlijke en professionele groei. Hier zijn enkele redenen waarom cliënten kiezen voor Janine

01

Voice Dialogue

Voice Dialogue is een innovatieve en diepgaande methode die je helpt om in contact te komen met de verschillende aspecten van je persoonlijkheid. Deze aanpak leidt vaak tot blijvende inzichten en significante veranderingen in hoe je jezelf en je omgeving begrijpt.

02

Zelfbewustzijn

Janine’s coaching richt zich niet alleen op het verkrijgen van inzichten, maar ook op het nemen van concrete stappen naar verandering. Ze helpt je om bewuste keuzes te maken en jezelf beter te managen, zodat je effectief kunt omgaan met uitdagingen en je doelen kunt bereiken.

03

Toewijding

Janine gelooft in het belang van voortdurende groei en ontwikkeling. Haar missie is om je niet alleen te helpen bij het overwinnen van huidige obstakels, maar ook om je de tools en inzichten te geven die je nodig hebt voor blijvende persoonlijke en professionele groei.

belangrijke dingen die u moet weten

FAQ

Voice Dialogue is een unieke en diepgaande coachingmethode ontwikkeld door Hal en Sidra Stone. Het helpt je in contact te komen met verschillende aspecten van je persoonlijkheid, waardoor je beter inzicht krijgt in jezelf en bewuste keuzes kunt maken. Deze methode bevordert zelfbewustzijn en persoonlijke groei door middel van gesprekken met je innerlijke ‘ikken’.

Voice Dialogue coaching is geschikt voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in zichzelf, vastzit in terugkerende gedachtepatronen, beter wil omgaan met stress, of zijn/haar vaardigheden als mentor of coach wil verbeteren. Het is geschikt voor zowel individuen als teams.

Tijdens een Voice Dialogue sessie werk je samen met Janine aan jouw specifieke thema’s. Janine gaat in gesprek met de verschillende delen van jou, wat leidt tot verrassende en diepgaande inzichten. Elke sessie is op maat gemaakt en kan variëren afhankelijk van je behoeften en doelen.

In een individuele coaching sessie krijg je de ruimte om je persoonlijke uitdagingen en doelen te verkennen. Janine biedt een veilige en ondersteunende omgeving waarin je diepgaand inzicht kunt krijgen in je patronen en gedrag. Ze helpt je bij het maken van bewuste keuzes en het zetten van stappen richting verandering.

Ja, naast individuele coaching biedt Janine ook groepscoaching aan. Deze sessies zijn ideaal voor teams en groepen die hun samenwerking en communicatie willen verbeteren. Groepscoaching helpt bij het versterken van de teamdynamiek en het bereiken van gezamenlijke doelen.

 

Het programma ‘Van Mentor tot Coach’ is speciaal ontworpen voor mentors die hun coachingvaardigheden willen uitbreiden. Janine helpt je om als coachende mentor je eigen weg te vinden en effectiever te worden in je rol. Dit programma richt zich op het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn om anderen succesvol te begeleiden.

Het maken van een afspraak is eenvoudig. Je kunt contact opnemen via de contactgegevens op onze website of direct een afspraak plannen via de online agenda. Janine neemt dan contact met je op om de details te bevestigen en een geschikte tijd voor je sessie in te plannen.

Een typische Voice Dialogue sessie duurt ongeveer 60 tot 90 minuten. Dit geeft voldoende tijd om diepgaand in te gaan op je thema’s en de verschillende aspecten van je persoonlijkheid te verkennen. De duur kan variëren afhankelijk van je specifieke behoeften en doelen.

 

Maak Vandaag Nog een Afspraak

Ben je klaar om de volgende stap te zetten in jouw persoonlijke of professionele ontwikkeling? Neem contact op met Janine van Hees Coaching en ontdek hoe wij jou kunnen ondersteunen op jouw reis naar zelfontdekking en groei.